Sotarmurre
Har varit i farten, blev ett ordentligt drag i spisen igen och uppskurad så den lyser som en vit pärla i köket. Nja, kanske inte en pärla men nära nog  iaf ;) 
 
 
 
Efter sotningen for vi till farfar för att hjälpa honom med sitt brunn som var utan vatten. Nog fanns det vatten i brunnet men det var också en brunnsring med sten och lera samt en ventil som slaggat igen och var trasig. Ner med en pump för att tömma på vatten och sedan fick Jörgen klättra ner på en stega och handskotta upp lera/sten från botten i en murarhink som jag drog upp via ett rep, tömde på backen och sedan skicka ner den igen (blev måååånga murarhinkar kan jag bara säga). Tog summa sumarum ca 2.5 timme innan allt var grävt bort från botten, bytt ventil och klättrat upp ur brunnen. När jag först tittade ner fick jag jordens klaustrofobi känsla....fy f-n vad trångt det är i en brunn :/ Men nu är det gjort och vi har en jätteglad farfar, värt allt arbete för att göra honom så glad :)
 
Han även med att fota lite igår. Vi har en holk precis utanför vår bro där en svart/vit flugsnapparhona har sina ungar. Hanen verkar ha förolyckats för det är bara honan som flyger fram och tillbaka och matar. Honan har denna färgsättningen medans hanen är svart och vit. Normalt hjälps dom åt men i detta bo är det bara honan kvar. Hoppas på turen att hinna fota när dom kommer ut, men det är svårt att veta när dom kryper ut i vida världen så det gäller att ha turen med sig :) Får se om det blir i dag, dom är då nyfikna som sjutton på omvärlden utanför holken :) 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress