Lite bilder från fjälls :)
Sitter i köket och tittar ut genom fönstret. Ser mina blommor, mitt nya fina vagnshjul som utstrålar historia från förr och den vackra björken som en stolt krigare vaktandes bakom :)
 
 
 
 
Känner vemodet komma eftersom vi snart vänder kosan hemåt. Att 4 veckor kan gå så fort är helt otroligt. Har fyllt dessa dagar men allt mellan himmel och jord. Någonting som vi har gjort ofta är att sitta nere vid sjön och koka kaffe och grilla korv :) Har gått några korvringar och ostbitar, men oj vad gott det smakar när man sitter där i värmen från elden och surrar om det som faller en in. Hundarna sittandes vid oss för att tigga till sig en godbit eller två, eller tre.
 
 
Eftersom vi är uppe i fjälls så åker ju självklart fiskenäten fram, vad annars :) Undrar hur många av dagens ungdomar som överhuvudtaget har fått prova på att lägga ut nät. Ta upp dom dagen därpå, rensa och sedan steka sin egenhändigt fångad fisk? Lite klurigt kan det vara och piller jobb är det :)
 
 
Självklart hjälper hundarna till :)
 
 
Förutom detta så har vi hunnit med pizzakväll på byn. Eftersom dom har en egen bagarstuga så blir det vedungsbakad pizza som dom erbjuder och till det dricka, kaffe och kaka. Dikanäs bygdeförening är en väldigt aktiv och framåt förening som sätter vår lilla (stora) by med tillhörande småbyar på kartan varje sommar. Dom har allt mellan himmel och jord. Bla: byafest, notdragning, tunnbrödsbakning (med försäljning) skrotslöjd, öppen trädgård, auktion, blomstervandring och mycket mycket mer....
 
 
Här finns också en jättehärlig badudde där stora som små trivs, även 4 benta :) I sommar har tyvärr värmen uteblivit här, första sommaren på måååånga år som vi inte har haft sol och varmt när vi har varit här. I år har vi haft väldigt ostadigt och med en temperatur runt endast 15 grader, ibland mer ibland mindre (hutter) Men eftersom jag bara älskar att vara här i stugan så gör det mig inte så mycket. Men jag förstår att alla barnfamiljer är lite besvikna, för dom är det ju faktiskt en smärre katastrof eftersom barnen vill bada, bada och åter bada på sommaren.
 
 
I morgon åker vi till Åsele för lite marknadsmys. Flickorna åker hem till Umeå och jag & Jörgen vänder åter till stugan på kvällen för att avrusta och packa ihop våra pinaler innan återfärd till stora staden för oss också. Kan inte fatta att vår härliga stugansommar som käntes som en hel evighet redan är slut :( Har sagt det förut och säger det igen: hit skulle jag mer än gärna flytta om det bara fanns arbete till oss båda, men men, det kommer en tid framöver när vi bestämmer mer än nu vad vi vill göra. Och då, då kommer vi, lita på det!!
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress