Blött så in i nordens
var det i stallet i dag. Men oj vad bra det gick :) Nu har stallet fått sig en ordentöig rotblöta och mycket skit var det som försvann ner i avloppet. Skurat fejjat och högtryckat så nu är det klart för i år. Vi var ett stort gäng så särskilt jobbigt var det inte och med trevligt sällskap blir det många glada skratt. Lunchen kom med bilbud :) och det tackar vi för ;) och den satt som en smäck i magen vill jag lova.
 
Hälsade på hos våra pållar med nytt vatten, hö att mumsa på och lite solskyddsmedel på Pyrets mule så att han inte får aj aj av den härliga solen som vi har just nu. Betet håller på att sjunga på sista versen men vad gör det när vår stallägare har tagit in nytt härligt hö att erbjuda hästarna. Hagen har skog så det blir både sol och regnskydd helt naturligt för pållarna, känns bra i mattehjärtat att dom har det så bra när dom går ute nu och njuter av sommaren :)
 
Som tur har vi också helt naturligt en vindström som passerar hagen så trots det härliga soliga vädret är dom nästan inte bitna någonting. Har sett hur dom blivit ätna tidigare sommrar men i år är det nästan 0 på bitfronten, hur härligt är inte det :) Vi har inte ens behövt ha på ngt flugtäcke utan det har räckt med att smörja dom som vanligt och när man stryker dom på skinnet så är det i stort sett helt tomt på bett, känns också bra i mattehjärtat :) Nu får dom gå där och mysa ett tag till innan det tyvärr blir dags att ta upp dom till stallet igen, men så härligt som dom har haft det så känns det inte så tokigt ändå :) Var sak har sin tid, gäller årstiderna också, likväl som allt annat här i livet...
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress