Det finns lika
många tolkningar som det finns människor. Alla lägger vi en värdering i vad vi hör,ser eller läser. Hur du som människa väljer att tolka någonting, ja det beror helt och hållet på hur du är som individ. Läser mycket (älskar att läsa) både böcker, tidningsartiklar, bloggar, fakta artiklar om olika ämnen och mycket mycket mer. Jag tycker om att läsa hur andra personer tycker, tänker, känner eller upplever olika händelser & situationer som dom stöter på i sina liv.
 
Nu vill jag bara förtydliga att detta är min tolkning  av det jag läst, betyder inte att den stämmer med din tolkning. Betyder inte att den är mer sann än din, utan det är precis det som jag skriver, min tolkning! 
 
Men det jag har reflekterat över är att i många fall så väljer en del att lägga orden i någon annans mun, eller i detta fall då att lägga dom skrivna orden så att det passar dom själva. Att plocka vissa ord eller meningar ur dess sammanhang för att tillrättalägga det så att det passar en själv. Det tycker jag rent personligen är skittrisst! För det är i stort sett bara när det är någonting negativt som detta sker, aldrig finns det behovet när det gäller en positiv händelse eller situation!? 
 
Läser många bloggar med vitt skillda innehåll om allt mellan himmel och jord. Och brukar ofta gå in och läsa komentarer som kommer ang dom olika inläggen. Många gånger är det positiva och berikande kommentarer som så att säga leder till ytterligare en dimension i dialogen. Men väldigt ofta, och detta är nästan alltid uteslutande i häst eller djurbloggar så är komentarerna väldigt negativa, ytliga, förlöjligande eller bara elaka och detta leder enligt mig inte till någonting bra alls.
 
Har än aldrig hittat någon negativ eller "dum" komentar i någon av alla inrednings eller matbloggar som jag läser. Men jösses om det har med djur att göra, ja då har det låtit riktigt fult i bra många komentarer. Vad är det som gör att det är sån prestige i djur? Varför läser människan (du & jag & alla andra) in det som någonting negativt oftare när det gäller våra djur än när det gäller vårt hem, bil, utseendet eller någonting annat i vår omgivning (värld)? Varför är det mer prestige i hur vi "sköter" om våra djur än hur vi "sköter" om resten av det som finns i vår värld? Ja den ekvationen, den förstår jag mig inte riktigt på faktiskt. 
 
Mitt råd till dig :) Läs inte in så mycket, och om du känner, upplever, anser att någonting är oklart. Ja men fråga då! Hur tänker du/hur menar du nu? Och för guds skull: Lägg inte ord i munnen på någon annan! Din tolkning får du själv ta ansvar för. Det är din skyldighet att fråga om du funderar över någonting! Mottagarens skyldighet är att svara! Tänk så mycket lättare allt skulle vara med en dialog som fungerar och en öppen attityd gentemot varandra :)
 
Sköt om er...
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress