Att förflyttas i tiden

I helgen så var det som om tiden skruvades tillbaka ca 20 år. Att vara i stugan och ha ungdomar med sig som så mycket påminner om tiden när man själv var i den åldern, ja det gör åtminstone mig nostalgisk.

Det känns så härligt i själen att se de yngre generationen komma upp jämnsides med en och till viss del ta över lite ansvar och arbete. Det är en förmån att få vandra sida vid sida och få uppleva att dom älskar stugan och dess omgivning lika mycket som en själv.

Nu är det tredje generationen från vår familj som får njuta av och uppleve allt som hör stugan och Dikanäs till. Även om jag inte är lastgammal och tänker vara där många år till så är det en härlig känsla att se dom yngre ta i och ta för sig och gör det för att dom vill och för att dom trivs där precis lika bra som vi äldre.

För mig är det en enorm lyckokänsla att veta att det som finns i Dikanäs kommer att användas av våra unga och en dag när vi är borta så är det dom och deras barn som kommer att vandra runt där på gården, skotta snö och elda upp bastun efter en härlig dag på fiskesjön med korvgrillning, pimpelfiske och en massa surr runt elden med alla deras nära och kära.

Finns det något bättre än att få efterlämna någonting som har byggts upp och formats till av kärlek för att sedan lämnas över till nästa generation, och nästa och nästa......Och någonstans där i väggarna finns det en bit kvar av varje person som på något sätt har tillfört lite av sin egen själ i stugan och dess omgivning....

Ha det gott och sköt om er...
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress