Ganska så otäckt egentligen

Hittade denna artikel när jag zappade runt i cyber rymden. Känner mig otroligt glad över att våra pållar har så många utfodringstillfällen och att Pridde plutt har fri tillgång på halm att noppa med när högivan ligger i magen.

Vet att det för många är svårt att trycka in fler fodringar än 2-3 ggr dag, och att en del har väääldigt lätt för att bli lite för rund och go om lilla magen om dom får för mycket hö. Men om det går så är ju halm jättebra att ge extra för då har ju hästen någonting att pilla och äta på när höet är slut.

Nu kan jag bara utgå ifrån Pridde. Men jag ser på hans halmnät att han äter av det under natten och ute där han har fri tillgång så får vi fylla på med jämna mellanrum. Och det bästa av allt är att ibland när jag kommer ut i hagen för att hämta honom så står han och vilar fast än det ligger hö kvar av sista utfodringen. Han hetsäter inte på samma sätt längre sedan vi la till halmen till hans mat. Känns skönt i mammahjärtat att se det :)

Så i dag  hissar jag halm som extrafoder till alla matglad pållar som tyvärr blir lite för rund om magen av fri tillgång på hö. Finns ju många andra lösningar men för Pridde har då halmen fungerat super iaf :)

Ha det gott och sköt om er .....
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress