Och än slank han hit och än slank han dit och .....

Att flytta hästarna från Håkis till Ström var inget lätt beslut. Men för att underlätta den dagliga pendlingen så blev det ändå det valet. I stallet i Ström hittade vi det vi ville ha till våra hästar och mer lättpendlat för tjejerna och jag när det gäller samåkningen :)

Själva byggnaden byggdes direkt nytt till stall på en gång. Boxarna är STORA, större än medelstandard. Fönster i varje box och en breeed stallgång mellan boxraderna. Superbra ventilation och det är vi verkligen tacksam för eftersom Pridde är lite känslig mot dålig luft.

Var och en har sin egen hage om man inte vill ha kompisar med, då finns den möjligheten också :) I stallet är det en stor gott och blandat påse gällande inriktningen på både hästar och ryttare. Allt från unghästar (1.5 år) till en äldre dam som passerat 30, m a o betydligt äldre än våra killar.

Stallägaren är jätte trevlig och väldigt social, precis som sin far som också gärna är i stallet för en liten pratstund. Åldern på dom som rör sig i stallet är allt från tjejernas ålder till äldre än jag :) Flera häst"mammor" som rör sig runt där så det finns alltid ngn att surra med. Otroligt trevliga tjejer överlag och alla har gjort så att vi verkligen känner oss välkommen :)

På gården finns en stor ridbana med hindermaterial. Enligt dom i stallet många och fina ridvägar med sandunderlag direkt från gården. Vintertid är det bara att skritta in till Stöckebyn så finns det flera upplysta vägar att rida på eftersom skogen blir snötäckt och mindre bra att rida i. En liten slinga skottas upp i skogen vintertid av ägaren men det finns också vägar direkt på andra sidan storvägen som kan användas vintertid.

Sommarbete finns det tydligen också att tillgå till på sommaren :) Inte helt fel det heller eftersom vi är bortskämda med det sedan Håkis. Gillar tanken på att dom får gå och bara äta sig runda och fina och vara häst på riktigt. Ja inte Pridde då eftersom han har en tendens till att bli liiite för rund om sin lilla mage, men gärna Holle :)

Ett stort och bra bås i uppvärmd sadelkammare där det också finns mickro, diskbänk, bord med stolar om man vill äta mat före eller efter ridning. Toa med dusch finns också om man skulle vilja duscha innan det är dags för jobb eller skola.

Sammantaget så är vi jättenöjda och killarna verkar trivas som fisken i vattnet. Pridde har inte fått några nässelutslag vid denna flytt och Holle har börjat att äta så mycket mera hö att han lämnar kvar lusern i hinken som han får på kvällen, känns superbra att båda verkar trivas så otroligt bra :)

Ha det gott och sköt om er..

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress