Såg på tv igår

Att våra Svenska glaciärer snart inte finns längre. I början på 80 talet så hade vi på kartan ett tiotal som fanns utsatta med egna namn och allt. Om det fortsätter så här med temperaturen så kommer vi om ca 50 år att vara i stort sett utan. Om dom skulle göra om kartan i dag så är det endast 3 st som i storleksordning får kallas en glaciär.

Nu kan det ju tyckas vara lite väl djupa tankar kl 06.00 en tisdagmorgon men det här med vår jord, växthuseffekten och hur vi sakta men säkert utarmar den står mig ju som ni vet väldigt varmt om hjärtat. Vi kan inte och vi får inte fortsätta som hitentills. Det positiva i det hela är att vårt ozonskikt har blivit tjockare och det för första gången på flera år :)

Men men, var och en kan bara fortsätta och göra det som fungerar för en själv. Det viktiga är inte att tänka stort utan att tänka det lilla. Gör man det så orkar man fullfölja det. Det är bättre att sopsortera än ingenting alls, det är bättre att ta cykeln 2 gånger än inte alls osv osv. Allt det som DU gör har stor betydelse och det är inte alltid som man måste sikta mot stjärnorna, väldigt ofta räcker det med trädtopparna för att göra skillnad.....

Ha en härlig dag  så ses vi senare....


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress