Hundväder

Är det ute i dag. Och jag har en hund som verkligen inte tycker om regn och rusk. Det är nästan som om han känner på sig att det är skitväder ute innan han ens har vaknat.

Normala mornar med hyffsat väder ute så studsar han upp och svansen går som en propeller, runt runt. Men en dag som i dag, när regnet står som spön i backen och han har redan varit ute en gång på morgonskvisten, så ser han väldigt lidande ut när jag kommer ner för trappen. Har haft en skön sovmorgon till kl 8.00 därav har morgonturen gjorts med husse i familjen :)

Men det brukar inte spela någon roll att första kissprommisen redan är gjord. Lika glad och taggad på en till prommis brukar Frode vara ändå. Utom dagar som i dag. En dag som i dag så lyfts inte ens huvud från kudden i soffan. Möjligen öppnar han ett öga , tittar lite på mig och viker sedan ner öronen. Svansen, ja den är som förlamad. På sin höjd kan det komma en liten krampaktig ryckning, för om jag är för glad kanske tokmatte får för sig att dra ut mig i detta skitväder på en prommis till!!

En dag som i dag är den dagen det verkligen är Comviq täckning av stora mått. Antingen det eller så har hunden under natten fått vaxproppar som heter duga. En dag som i dag kan jag stå i hallen och ropa mig blå på Frode. Han ligger bara i soffan och låtsas som att han inte hör. Lyfter inte ens på ett ögonlock, det enda som rörs är ett öra som han har som ett periskop som finns på ubåtar. Kanske, möjligen kanske ger matte upp sina tokiga påfund om en prommis om jag låtsas att jag inte hör och sover......försöka duger tänker han. För Frode anser att det bara är idioter och möjligen matte som tycker att ett väder som i dag är ett bra prommenadväder :)





Frode med comviq täckning :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress