Tänk vad tiden går....

Satt och pratade med ungdomarna i går (egentligen vuxna iof). Spännvidden på åldrarna är 18 till 22 år, och just nu är det 5 st. Våra egna tre samt två till.

Dessa två förutom våra har varit med så länge som jag kan minnas. Kommer i håg när dom var mindre och hur otroligt mycke blöta kläder dessa fem kunde prestera på en enda dag :) Tack och lov för vårat torkrum bakom spisen. Inte stort men guld värt med många barn i huset.

Då var dom morgonpigga som sjutton och tolkade bakom skotern på bobbar och det var verkligen en strid på kniven så att alla fick åka lika mycket. Fikabacken full med choklad, mackor, korv och godis. Och festis fick vi inte glömma för då blev det ledsna miner.

Väl framme på fiskesjön så fick skotrarna bekänna färg, runt runt i allt större cirklar allt eftersom modet kom och gastummen mjukades upp och innan slutet så var dom säkert uppe i 40 knyck  :) och då gick det fort !! 

Fiska gjordes bara där det gick att fånga tusen bröder (Abborrar små och i miljoner) men där var dom desto mer idog. Rekordet vi har är 211 st på en timme, det ni. Slå det om ni kan :) Och alla ni som fiskat denna fisk vet att den sticks som tusan så när barnen var mindre hade Jörgen det inte lätt. All sprang till honom så att han fick lossa fisken. I bland han han aldrig något mer än att lossa och magga på för med 5 egna barn samt en kusin till, så blev det 6 st att hjälpa så att fisket flöt. En ängels tålamod hade han för jag var inte till någon hjälp. Jag tycker väldigt illa om dessa nåldynor. Handsken på när dom ska av lr så svingar jag fisken runt tills den lossnar av sig själv.

Ute på dessa turer har vi alltid varit ett stort gäng. Då som nu är vi samma som träffas ute på sjön för fiske men inte minst den härliga samvaron runt elden. Att sitta där när solen skiner (oftast gör den det) med en kaffekopp i handen och bara surra på om ditt och datt är helt underbart. Dessa vänner som vi har här uppe betyder oerhört mycket för mig. Påsk helgen är för mig heligare än sommar semestern, det är här jag laddar upp mig på våren så att resten av tiden innan sommaren bara flyter på som en dans.

Våra barn har varit här varenda påsk förutom när Sanna var lill liten ett år och blev så sjuk så det blev att åka till Umeå och akuten. Fy sjutton vad dålig hon var då, den gången samt vår härliga resa förra året till Kanirieöarna är dom enda gångerna som vi inte har varit här.

När barnen var små hade vi en underbar syster som bodde en bit bort. När vi skulle upp så ringde vi till henne så hade hon visste om att vi var på väg och om det då hände ngt så var det bara att ringa. Den servicen var guld värd och gjorde att vi kunde slappna av trots barnens problem med allt som dom inte tålde som liten.

Det som är så roligt nu när barnen är vuxna och lever sina egna liv är att dom till Påsk fortfarande vill komma upp till stugan. Både våra egna barn men även våra lånebarn :) Och förhoppningsvis är detta någonting som dom kommer att låta sina egna barn få uppleva så att arvet förs vidare generation efter generation. Just nu är det tredje generationen som är här. Och kanske blir det en fjärde :) Håller tummarna för det iaf....

I morgon har vi vår fisketävling (som blev en tippspromenad pga för lite snö) nere vid ån hos oss. Men nästa år när Påsken är lite tidigare så blir det en riktig fisketävling :) Det ska bli jätteroligt och vi hoppas att så många som möjligt kan komma.
 Och eftersom det är Påsk och vi är  i Dikanäs så har dom lovat strålande sol och varmt. Vad mer kan man begära ?? Dikanäs, sol, varmt och härligt folk :)

Ha en bra dag, och jag hoppas att Påskharen hittar till er också ;)



Sanna

Vill upp igen!!!! Varför måste man plugga när man kan vara i fjälls?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress