Den andra våldtäckten.....


Såg ett program i kväll som handlade om en flicka som blev våldtagen av en pojke och inte blev trodd. Flickan höll sig konsekvent till samma berättelse hela tiden under förundersökningen och rättegången.
När pojken senare erkänner våldtäckten så återberättar han samma scenario som flickan hela tiden har återgett....

Sedan händer det som jag tycker är det mest otäcka i hela historien. Missförstå mig rätt , jag försöker inte på något sätt bortförklara en våldtäckt som något att bagatellisera men det som skrämmer mig mest är hur hela samhället ställer sig på den dömdes sida.

Alla och då menar jag verkligen alla , ställer sig på pojkens sida och genom rykten och internet drar de igång värsta hatkampanjen mot flickan.....De inlägg som visades och lästes upp i tv programmet kan göra vem som helst gråtfärdig och få en att fundera över hur människor kan bete sig.

Och när reportern intervjuade vuxna och ungdomar om dessa rykten och "sanningar" som florerade så var det vi "vänners vänner" el genom "bekantas bekanta" alla hade hört hur det hade gått till. Ingen kunde säga att den el de hade hört det från flickan själv..... Då kan man ju undra var och hur mycket sanning det ligger i dessa"sanningar" som alla berättade vidare och spädde på hatkampanjen med.

I alla fall så blev det skolavslutning , en skolavslutning som flickan inte var med på. På skolavslutningen var däremot pojken, som hade lagts med besöksförbud gentemot flickan. I kyrkan delar pojken ut blommor till skolkompisar och lärare. Allt detta avslutas med applåder och kramar....till pojken som av hovrätten och med sitt erkännande blivit dömd för våldtäckten mot flickan!!??

Så på kvällen  firar ju ungdomarna att det äntligen är sommarlov och en lång härlig ledighet väntar med sol och bad och lata dagar. Och vad händer!! Jo en bekant till den dömda pojken ( en tjej ) som har känt honom i en stor del av sitt liv och inte för sitt liv kan tro att han har gjort det han har erkänt och dömts för , följer med och vad händer?? Jo han våldtar även henne och hela proceduren startar om.
I flickans trosor finner dom spår av Dna och trots vittnen som kan styrka flickan så startar en ny hetsjakt men denna gång mot en ny flicka. Även denna gång döms pojken för våldtäckt men än en gång startar det "sanningar" och rykten om våldtäckten och än en gång är det offret som får stå där med skammen över vad som har hänt och inte bli trodd.

Jag blir så ledsen när jag får höra att vuxna människor gaddar i hop sig mot ett barn på 14 år!! Hur kan man försvara sitt eget handlande en sån här gång??  Vad är det som gör att visa har sånt stort behov av att trycka ner och behandla andra så oerhört illa?? Och vi vuxna måste förstå att det vi legaliserar tar våra barn och ungdomar efter " Barn gör inte som vi säger , barn gör som vi gör "

Jag brukar säga att man kan tycka mycket, men man behöver inte alltid säga vad man tycker...För ord är makt , och den makten kan skada betydligt mer än vad man tror. Och ord som har uttalats högt kan aldrig tas tillbaka och den skada som man åsamktar då kanske aldrig läks igen......

Det finns ett ordspråk som lyder " Bemöt andra som du själv vill bli bemött "

Kan vara något att fundera på och att försöka leva upp till lite till mans, eller hur....






Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress