Burkarcupen slog rekord


Intresset för att tävla med veteranskotrar i Lycksele verkar inte ha svalnat. I lördags startade Burkarcupen med nytt deltagarrekord. - Vi kör för att det är kul och att tvåtaktsolja luktar så gott, säger Jonas Israelsson, team Allround Motors.

Rundbanetävlingen som avgjordes på Lyckseles travoval hade lockat hela 175 förhandsanmälda skoteråkare. Nytt för i år var en retro veteranklass och en renodlad tjejklass. Marino Carlsson tror att tävlingen nu nått sin kulmen.
- Det här är gränsen för vad man klarar av på en dag, men det har också varit störst intresse för ovaltävlingen. De är relativ enkel att köra, både för amatörer och proffsen med sina vätskekylda motorer.

Den korta januaridagen och ett mindre tekniskt problem i sekretariatet ställde dock till det för arrangörerna. Tävlingarna fick blåsas av på grund av mörker trots att finalerna var okörda. - Nu fick vi räkna kvalpoängen som slutresultat. Därför tar det lite mer tid innan vi kan publicera prislistor. Hade vi inte haft problem så skulle vi nog klarat av hela programmet, men vi avbröt av säkerhetsskäl, säger Marino Carlsson

Det som gör Burkarcupen till det stora folknöjet är teamen som bildas för att delta i tävlingen.


Detta är verkligen nostalgi......gamm skotrar och doften.....

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress