Hundar...
Satt på jobbet i dag och då kom hundar upp , alla är vi mer el mindre hundfrälsta hela högen :)
på med datan och bilder på söta hundar studerades och ojjades över , sååå söööta lät det mest hela tiden från oss alla. 

Kom då att tänka på när Veronika berättade att hon skulle skaffa sig en Rottwailer.....ja då kommer då aldrig jag och hälsar på sa jag då , den rasen var typ de otäckaste jag kunde tänka mig : ) hade väl stt på film vad det var för något...galningar hela bunten , tro mig..

Veronika försökte att få mig att förstå att dom var helt underbara att hantera och superfina hundar att ha i familjen....jo visst tänkte jag , du säger annat när du hittar Kristoffer halvt uppäten en vacker dag....vänta bara... så ska du få se vem som har rätt ... ; )

Iaf så gav hon upp försöket i att få mig att hoppa jämnfota av glädje över en hund som jag var helt dörädd för...inga problem med att erkänna det.

Så en dag ringer hon från Hissjö ( bodde där då på den tiden ) och funderar om jag inte ska komma över en stund...sakt och gjort...packar in mig i bilen och tutar i väg glad i hågen . Svänger in på gården och klampar in i köket......och vad ser jag där...världens sötaste Cenna... stora tassar och underbart mjuka öron....jag smälte som en isglass mitt i värsta sommarvärmen. Den hunden klev rakt in i mitt hjärta och där blev hon kvar.

Cenna var en hund som lärde mig otroligt mycke , med hennes och Veronikas hjälp tog jag mina första stapplandes steg in i hundlivet med allt vad det innebär , och det blev många prommenader med barnvagnar , barn och hund efter det att hon kom in i våra liv , tack Cenna för allt du gav , både mig och alla mina barn och dagbarn....

Vad vill jag då komma med detta inlägg ?! Vet inte riktigt ... men jag är fullt övertygad om att det bor en Cenna i varje hund , men att alla inte får samma kärleksfulla  uppväxt som hon fick uppleva och att det många gånger leder till stor olycka för de djur som vi kallar för människans bästa vän....så döm inte hunden efter håret utan efter dess ägare...då blir det nog mest rättvist för hunden....

Ha det gott alla så hörs vi av i morgon
Sussie Ö.

Härligt att läsa en sån här historia! För det är ju så det är...man dömer hundrasre över vad man hört/läst i tidningar osv Jag har ju upplevt detta mkt då man har en sån där "mördarhund", Staffordshire Bull Terrier, och haft i många år och min syster sen som har 8 Staffar!! Tänk inte en enda av dom äter barn ;))

Nä, nog är det hundägandet det är fel på - för det mesta...

Ha en skön helg!

Krmar!

Åsa

Håller med : )

Veronika

Jag fick tårar i ögonen när jag läste ditt inlägg. Du är bara för söt!!Jag saknar Cenna än idag fastän det är så många år sedan. Det finns många roliga historier om henne. Bla den som du berättade när en mamma kom för att hämta sitt dagbarn hos dej och vad ser hon på gården om inte en rottis som ligger morrande under hennes barn. Att det var Cennas busmorr det visste hon ju inte. Vad den mamman hann tänka var nog en hel del.Tack än en gång för all hjälp jag fick .. för du blev ju dagmatte på kuppen:))Och vilket fantastiskt jobb du har gjort med Frode. Det är inte många som skulle ha klarat av det.Puss på dej min allra högst älskade vän:)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress