Graffitins vara el icke vara.....
Det väcker mycke känslor denna konst form som det i det stora hela mest är ungdomar som utför. Läser  i dagens tidning att "nu har dom hittat 100 tals sprayburkar i 120 skogen"

Umeå kommun upplåter en laglig graffitivägg i 120 skogen och det var där under en rutinkontroll som burkarna hittades. Graffitiväggen är ifrågasatt av Umeå kommuns lokala drog och brottsförebyggande råd. UmeBRÅ har färeslagit att den ska läggas ned....och vad kommer detta att leda till då tro.....hm mer sk klotter på stan kanske....tågvagnar , bussar , privata husväggar mm kommer att bli betydligt mer utsatta än vad det har varit fram tills nu. Väggens vara el icke vara ligger nu ute på remiss och både Socialnämnden och fritidsnämnden skriver dock i sina remissvar att den bör finnas kvar...heder och tack till några vuxna som törs stå på de ungas sida.

Det är tydligt och klart via en undersökning  bevisat att sedan väggen i 120 skogen blev tillåten har saneringskostnaderna för Umeå kommun sjunkit betydligt än vad det var innan....varför då ta bort ett vinnande koncept.....varför inte med ungdomarnas hjälp fixa till det så att det blir bra där ute...en stuga att samlas i för att prata och umgås med varandra...dom har ju samma intresse och måste ju ha hur mycket som helst att ventilera med varandra...eller bra träffas för att snacka lite skit och bara ta det lugnt. Och efter tidigare artiklar ssom har varit uppe i Vk så är det flertalet lite äldre personer som också håller på med graffiti som vistas där och tar sitt ansvar äver att det sköts , detta på helt eget initiativ.....

Om bara ungdomar får vara med och forma sitt liv och sin fritid , att deras åsikter , tankar och funderingar får ta plats så självklart känner dom sig mer delaktig, och det leder automatiskt till att dom blir mer rädd om och känner större ansvar över att det sköts på ett bra sätt. På Ålidhem har en hel vägg på att garage "målats" av ungdomar och jag måste säga att det går att räkna på handens fem fingrar hur många gånger som denna vägg har varit utsatt för sk klotter....sedan finns det alltid rötägg som förstör för förstörandets skull....men handen på hjärtat ....det finns det gott om bland vuxna också !

Ungdomar i dag är betydligt mer insatt i "vuxensaker" än vad vi var när vi var i samma ålder och jag lovar dig att vi som vuxna : ) kan lära oss otroligt mycke av dessa fina killar och tjejer om vi bara vågar släppa in dom i vårat liv....vågar låta dom ta plats och vara med och bestämma.

Ha en bra dag i dag och njut av att det är fredag och det regnar inte...HÄRLIGT....
mamma

bra tankar och bra skrivet. ang den målade väggen tror jag de är bara en gång den blivit klottrad på

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress