Mer vill ha mer och fan vill ha fler.....

Elpriset på väg upp igen

Efter prishocken på el i mitten av december har elpriset sjunkit. Men nu varnar experter för att det kan komma att höjas kraftigt igen.

Det är kombinationen kyla och kärnkraftverk som inte går för fullt som driver upp elpriset.
För närvarande är det driftstopp vid flera kärnkraftverk i landet. Det rör sig om planerade stopp vid bland annat Ringhals och Oskarshamn.
Experter uppger till SVT:s Rapport att elpriset den närmaste tiden kan komma att stiga med uppemot 50 procent.
Den 17 december slogs prisrekord när det gäller rörligt elpris i Sverige. Då kostade en kilowattimme drygt 14 kronor.

Publicerad: 29 december 2009 kl 09.40
Ur Vk

Hm...undrar om detta med el priset är som det har varit med bensinpriserna under många år ? Till alla högtider och under sommar månaderna har bensinpriset alltid farit i höjden för att " någon" ska tjäna lite extra på att vi människor har en önskan om att röra på oss under denna tid.

Nu kanske "någon" har sett att det går att tjäna en extra slant på att chockhöja elpriset under en kort tid , om det stämmer som ryktena går så blev det ett ordentligt klirr i kassan när det var rekordhögt förra gången.

Men men , detta är bara mina egna spekulationer , men jag är lite less på att det aldrig är åt andra hållet. Någon enstaka gång bör det ju allt vara i fas och priserna kunde ju gott sjunka då så att vi vanliga dödliga fick uppleva hur det känns......

Ha en fortsatt trevlig julhelg.....


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress